Prediksi soal TOEFL bagian Structure tahun 2023/2024 (Part 1) + Kunci Jawaban

1. The flexibility of film allows the artist __________ unbridled imagination to the animation of cartoon characters.

  • (A) to bring
  • (B) bringing
  • (C) is brought
  • (D) brings

  • 答案:A
  • 测试点:不定式。
  • 分析:allow+sb.十不定式为固定结构。4个答案中只有(A)to bring是不定式。

2. Traditionally, __________in New England on Thanksgiving Day.

  • (A) when served is sweet cider
  • (B) when sweet cider is served
  • (C) is served sweet cider
  • (D) sweet cider is served

  • 答案:D
  • 测试点:主谓结构。
  • 分析:原句主、谓俱缺,应选一完整的主语+谓语的结构,即(D)(A)(C)不通,(B)则是从句,不适合此句。

3. Typical of the grassland dwellers of the continent __________, or pronghorn.

  • (A) it is the American antelope 
  • (B) the American antelope is 
  • (C) is the American antelope 
  • (D) the American antelope

  • 答案:C
  • 测试点:倒装句。
  • 分析:Typical of放在句首的句子,要用倒装句。Typical of…短语是表语,应在答案中选择系动词+主语的结构,即(C)
  • 解题要点:遇倒装句在4个答案中寻找以系动词 (be)开始的结构。

4. Lillian D. Wald, public health nurse and __________, was born in Cincinnati Ohio, in 1867.

  • (A) reforming society 
  • (B) social reformer 
  • (C) who reformed society 
  • (D) her social reform

  • 答案:B
  • 测试点:并列结构。
  • 分析:本句and前后都应是说明身份的名词性成份,故应选 (B) social reformernurse并列。(A)为动词性的分词词组;(C)是从句;(D)虽是名词性的,但不说明身份。

5. Copper sulfate, spread in judicious amounts, kills algae __________ harming fish or aquatic invert-ebrates.

  • (A) does not 
  • (B) but does no 
  • (C) except 
  • (D) without

  • 答案:D
  • 测试点:介词。
  • 分析:空格后的harming是动名词,前面应加介词,故选(D)(A)是谓语动词的否定式,而farming不是谓语动词:(B)可以说does no harm (to),但不能说does no harming(C)虽为介词,但意思不对。

6. Of the millions who saw Haley’s comet in 1986, how many people __________long enough to see it return in the twenty-first century.

  • (A) will they live 
  • (B) they will be living 
  • (C) will live 
  • (D) living

  • 答案:C
  • 测试点:谓语。
  • 分析:这句话有主语但缺少谓语动词,所以选择能作谓语的(C)(A)(B)结构是错误的,而且都重复了主语they(D)不是谓语动词形式。

7. __________that fear, happiness, sadness, and surprise are universally reflected in facial expressions.

  • (A) Anthropologists have discovered 
  • (B) Anthropologists discovering 
  • (C) The discovery by anthropologists
  • (D) Discovered by anthropologists

  • 答案:A
  • 测试点:复合句。
  • 分析:空格后紧接that时,前一定是主句。故要在4个答案中选主谓语完整的结构即(A)。其余3个答案都无谓语动词。
  • 解题要点:连接词thatTOEFL结构题中是至关重要的提示符号。它表明此句是复合句,故that前后均应是主谓完整的句子,即主句和从句。

8.In 1964__________of Henry Ossawa Tanner’s paintings was shown at the Smithsonian Institution.

  • (A) was a major collection 
  • (B) that a major collection 
  • (C) a collection was major 
  • (D) a major collection

  • 答案:D
  • 测试点:主语。
  • 分析:此句缺少主语。答案中只有(D)是名词结构,能够充当主语。

9. __________irritating effect on humans, the use of phenol as a general antiseptic has been largely discontinued.

  • (A) Its 
  • (B) Where its 
  • (C) Since its 
  • (D) Because of its

  • 答案:D
  • 测试点:介词短语。
  • 分析:逗号后为一完整的句子,则逗号前只有两种可能;短语或从句。4个答案中无一有谓语动词,故正确答案只可能是短语。因此,选择(D)Because of为介词短语。(C)since作介词时是自从的意思,如表示因为则是连词。

10.In order to remain in existence,__________must, in the long run, produce something consumers consider useful or desirable.

  • (A) a profit-making organization 
  • (B) a profit-making organization which 
  • (C) therefore a profit-making organization 
  • (D) whichever a profit-making organization

  • 答案:A
  • 测试点:主语。
  • 分析:助动词must前一定是主语。应选择名词性结构作主语,即(A)

11.The greater the population there is in a locality,__________for water, transportation, and disposal of refuse.

  • (A) the greater the need there is 
  • (B) greater need 
  • (C) is there great need 
  • (D) the great need

  • 答案:A
  • 测试点:并列的比较级句型。
  • 分析:(the十比较级…the+比较级)看到句首The greater,就要开始从答案中寻找相同句型的比较级结构。(A)同样以the greater开头,其后结构亦相同,故选(A)(B)the(C)(D)均未用比较级。
  • 解题要点:"the十比较级…the+比较级结构是TOEFL常考题型,其前后两个比较级句型应结构对等。

12. A historical novel may do more than mirror history; __________future events.

  • (A) even influencing 
  • (B) it may even influence 
  • (C) may even influence 
  • (D) that it may even influence

  • 答案:B
  • 测试点:分号结构。
  • 分析:分号的作用相当于句号,分号前后都应是完整的句子,故选 (B)(A)不是句子;(C)无主语;(D)是从句。

13. __________a child, sculptor Anne Whitney showed an eager intellect and artistic talent that her parents recognized and encouraged.

  • (A) Has been 
  • (B) It was while 
  • (C) She was 
  • (D) As

  • 答案:D
  • 测试点:介词。
  • 分析:As a child是一介词短语,作状语,后面是完整的句子。

14. It is widely believed that the pull of gravity on a falling raindrop changes__________round shape into a teardrop shape.

  • (A) of the drop 
  • (B) the drop’s 
  • (C) drop of 
  • (D) drops their

  • 答案:B
  • 测试点:定语。
  • 分析:Round shape前缺限制它的定语,故选名词所有格(B)the drop's。另,注意change为及物动词,后面直接加宾语,无须再加任何介词,故排除(A)

15.__________modern offices becoming more mechanized, designers are attempting to personalize them with warmer, less severe interiors.

  • (A) If 
  • (B) But 
  • (C) With 
  • (D) Once

  • 答案:C
  • 测试点:介词。
  • 分析:modern offices becoming more mechanized是动名词,做介词with的宾语。(A)(B)为连词,后接从句;(D)为连词时意为一旦,作副词时则是曾经一度的意思。

16. Not woman held a presidential cabinet position in the United States until 1933, when Frances Perkins became secretary of labor.

  • 答案:A
  • 测试点:否定词。
  • 分析:nonot以及none这三个否定词的用法,常在题中故意混淆。副词not不能修饰名词woman,此外应用形容词no
  • 解题要点:nonot出现在TOEFL改错题中,应首先考虑其是否正确。

17. The human body relies on certainty nutrients for its survival.

  • 答案:C
  • 测试点:词性。
  • 分析:此处修饰名词nutrients要用形容词certain,不用名词certainty.

18. Too much electric current may flow into a circuit as a result either of a fault in the circuit and of an outside event such as lightning.

  • 答案:D
  • 测试点:连词短语
  • 分析:either…or…的用法。看到either这个词,要注意寻找其后是否有相应的orand应为or
  • 解题要点;either…orneither…nor, both…and等连词习语为TOEFL常考题型,注意其前后搭配。

19. The Appalachian Trail, extending approximately 2,020 miles from Maine to Georgia, is the longer continuous marked footpath in the world.

  • 答案:C
  • 测试点:最高级。
  • 分析:形容词或副词前有the,后有in the world等表示范围类的短语,应当用最高级形式。此处longer应为longest
  • 解题要点;当TOEFL改错题中出现划线的形容词或副词的比较级或最高级形式时,应注意其用法是否正确。

20. For years, elephants were hunted for food and ivory, and as a result theirs numbers have been greatly reduced.

  • 答案:B
  • 测试点:词性。
  • 分析:numbers为名词,前面要用形容词性的代词theirtheirs为名词性质。

21. Barges which carrier most of the heavy freight on rivers and canals are usually propelled by towing.

  • 答案:A
  • 测试点:词性。
  • 分析:carrier是名词,而此处需要谓语动词。应为carries
  • 解题要点:名词后缀-er,-or,-tion,-sion等形式出现在TOEFL改错题中,应引起特别注意。

22. Although afflicted by serious eyesight problems, Alicia Alonso was one the principal stars of the American Ballet Theater and later formed her own dance company.

  • 答案:C
  • 测试点:习语。
  • 分析:One of the+复数名词/名词词级是固定说法,此处缺of.

23. The ritual combat of animals are triggered by precise signals.

  • 答案:B
  • 测试点:主谓数的一致。
  • 分析:主语是单数的combat,系动词要用心
  • 解题要点:介词短语of animals是名词combat的定语,这类以of引接的定语后置结构要特别注意主谓的数是否一致。

24. It is more difficult to write simply, directly, and effective than to employ flowery but vague expressions that only obscure one’s meaning.

  • 答案:B
  • 测试点:并列结构/词性。
  • 分析:and的前后部分应同词性、同性质,此处应用副词effectivelyand前的simplydirectly并列,不用形容词effective

25. Different species of octopuses may measure anywhere from two inches to over thirty feet in long.

  • 答案:D
  • 分析:表示在长度方面固定的说法是in length,不用long。从词性考虑,介词诅后要加名词(1ength),不能加形容词(1ong)
  • 解题要点;TOEFL考题中表示长(1onglength),(highheight),(deepdepth)等词的名词及其形容词形式常常混淆。

26. According to some theories derived from psychoanalysis, life is supposedly easier and mo re pleasant when inhibitions overcoming.

  • 答案:D
  • 分析:inhibitions前有连接词when,说明其后应为主谓完整的从句。overcoming不是谓语动词的形式,应为are overcome

27. When rainbows appear, they are always in the part of the sky opposite directly the Sun.

  • 答案:D
  • 分析:介词和它的宾语之间不要加入副词。此处副词directly应在介词opposite之前。

28. Benjamin Franklin drew a political cartoon that is credited raising 10,000 volunteers for the American Revolutionary War.

  • 答案:C
  • 分析:Be credited with是固定短语,表示被认为取得某种成就

29. The begins of the modern chemistry laboratory go back to the workrooms of medieval lchemists.

  • 答案:A
  • 分析:此处要求名词作主语,而begins则是动词形式。应为beginnings.

30. In many pieces of music there is a dominant theme on which the restful of the composition is centered.

  • 答案:C
  • 分析:The rest of是固定短语。从词性的角度来分析,冠词the后面应接名词。

31. Luminescence refers to the emission of light by means another than heat.

  • 答案:C
  • 分析:遇有划线的anotherother要加以注意,这两个词常被相互错用。此处应为otherOther than是固定说法,表示除了,不同于

32.In a representative democracy, the people election delegates to an assembly.

  • 答案:C 测试点:词性。
  • 分析:此处需一动词作谓语,而election是名词。解题要点;参见本套考题的第(21)题。

33.George Washington Carver found hundred of uses for the peanut, the sweet potato, and the soybean and thus stimulated the cultivation of these crops.

  • 答案:A
  • 分析:表示不确定数目的短语,如hundreds ofthousands ofmillions of等,均用复数。

34. A citadel, a fortress designed for the defense of a city, usually standed on top of a hill.

  • 答案:D
  • 分析:这类考题数量虽不多,但考的是最基本的知识,不应做错。stand的过去式是stoodstanded是个错字。解题要点;stand-stood·stoodbegin-began-begun等不规则动词变化形式要记牢。

35. Conservative philosophers argue that the very structure of society is threatening by civil disobedience, while humanists stress the primacy of the individual conscience.

  • 答案:B
  • 分析:系动词 (be)和介词by同时出现是被动语态的信号,它们之间的动词要用过去分词。此处threatening应为threatened.

36. Since 1971 the regional corporations set up in Alaska by Congress managing everything from fishing to banking.

  • 答案:C
  • 分析:此处需要谓语动词形式have managed。句中set up为过去分词短语,修饰前面的名词主语corporations。另外注意 (D)banking为名词,意为银行业

37. A rocket burns propellant rapidly and most rockets carry a supply that last just a few seconds.

  • 答案:D
  • 分析:that为从句主语,后接动词作其谓语。而that代指单数的a supply故其谓语也应用单数形式的lasts

38. Textile art is known for both its tactile and vision qualities.

  • 答案:C
  • 分析:连词and要求它两边是同词性、同性质的成份。此处and一边是形容词tactile,另一边应当也是形容词visional,不用名词vision

39. The metal aluminum has been first isolated early in the nineteenth century.

  • 答案:B
  • 分析:若句中有表示具体时间的状语,如in the nineteenth century等,则不能用现在完成时,而要用一般过去时。此处has beenwas

40. Gulls can often be see swooping over large bodies of water.

  • 答案:B
  • 分析:系动词be后不能加动词原形,此处应以be+过去分词表示被动。see应为seen

Post a Comment

Previous Post Next Post

Contact Form